Sabadell presenta el seu Pla de Mobilitat Urbana 2009-2014

El pressupost d'inversions destina més de 10 milions d'euros a la millora de les infraestructures i xarxa de transport públic, entre d'altres mesures
Font: Aj. Sabadell
27/06/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Sabadell acaba de presentar el seu Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell per al període 2009-2014, un document que s'ha elaborat a partir de la diagnosi que va fer l'Institut de Regions Metropolitanes de Barcelona i que ha incorporat aportacions de diferents entitats, institucions i partits polítics de la ciutat. Segons el regidor d'Espai Públic de Sabadell, Paco Bustos, aquest "és un pla que contempla l'evolució perquè la ciutat és canviant, està creixent. En poc temps tindrem un nou polígon industrial a Sant Pau de Riu-sec, un nou barri a Can Gambús i naixeran noves necessitats", afegint que "si la ciutat creix en indústria, persones i serveis, hi haurà més mobilitat interna i externa, i això implica que s'haurà de canviar i replantejar la mobilitat de nou en el futur".

En concret, el Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell contempla estudis i accions en diferents àmbits: transport públic; vehicle privat, infraestructures, aparcament i transport de mercaderies; mobilitat i educació; bicicleta; vianants, barreres i accessibilitat; i normativa i nous instruments de planificació. El pressupost d'inversions destina prop d'1,7 milions d'euros a estudis i més de 10,4 milions d'euros a accions.

Cadascuna de les àrees inclou inversions en estudis i en accions per avaluar la viabilitat de determinades mesures o per portar a termes d'altres. El primer apartat, el de transport públic, inclou inversions per la xarxa de transport públic, pel servei urbà d'autobusos, pel transport públic interurbà i pel taxi, així com una anàlisi de la xarxa de transports públics.

Pel que fa a l'apartat del vehicle privat, s'ha fet incidència en el model de circulació, la gestió de l'aparcament a la ciutat, la informació als conductors i la senyalització, el transport de mercaderies, la millora de la seguretat viària i la millora de l'eficiència dels vehicles. 

El Pla de Mobilitat Urbana inclou en la part de mobilitat i educació un apartat per als camins escolars, campanyes de sensibilització i d'informació, la difusió de l'oferta dels modes no motoritzats i el foment de la figura de l'agent cívic.

L'apartat de la bicicleta contempla la millora de la xarxa ciclista, l'establiment de mesures de seguretat contra el robatori i el vandalisme i l'impuls d'una xarxa comarcal de bicicleta pública. En aquest sentit, s'està treballant en un sistema que aplegui els municipis de la comarca que estiguin interessats en instal·lar punts d'aparcament de bicicletes de lloguer.

Pel que fa als vianants, les barreres i l'accessibilitat, s'estudiarà ampliar la zona de vianants i els itineraris per a vianants i es farà promoció de l'accessibilitat amb diferents mesures, com ara semaforització de cruïlles o reubicant el mobiliari urbà.

I per últim, el punt de la normativa i els nous instruments de planificació inclou l'Ordenança municipal de circulació i el plantejament de la mobilitat als centres generadors de mobilitat.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat el muntatge d’una instal·lació de generació d’energia solar fotovoltaica amb connexió a la xarxa interna per autoconsum del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental (CCTRVO).

Article

L'Escola de Natura del Corredor (ENC) arriba aquest curs als 40 anys de trajectòria, consolidant-se com un equipament pioner en educació ambiental i sostenibilitat al Maresme i el Vallès Oriental. Fundada el 1984, l'ENC ha estat un actor clau en la sensibilització i formació de prop de 270.000 infants i adolescents, així com 26.000 docents, fomentant valors de respecte i compromís amb el medi ambient.

Notícia

La Bassa dels ànecs es recuperarà amb el projecte de renovació ecològica i ambiental de la Generalitat

Butlletí