Sant Boi tindrà una nova xarxa de 4 equipaments públics per gaudir de la natura

Una casa de colònies-aula de natura, un centre d'interpretació del riu, un centre d'interpretació de la muntanya i un centre d'educació ambiental
Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
03/05/2012 - 00:00

Abans que acabi aquest any, Sant Boi comptarà amb una xarxa d'equipaments d'educació per a la sostenibilitat. Composaran aquesta xarxa 4 edificis públics: Can Palòs, Can Julià, l'ermita de Sant Ramon i la masia Torre de la Vila. Als tres primers es fan actualment obres d'adaptació perquè puguin oferir els serveis en les millors condicions.

Un futur més sostenible
Sant Boi compta amb el privilegi d'un magnífic entorn natural en plena àrea metropolitana de Barcelona. Per a que la ciutadania gaudeixi de tota aquesta riquesa ambiental, el consistori està enllestint la nova xarxa d'equipaments. Aquesta xarxa facilitarà que els ciutadans coneguin millor el medi i es consciencien de la necessitat de conservar-lo i garantir un futur més sostenible per a la ciutat.

4 edificis, 4 ecosistemes
Cada edifici de la nova xarxa està situat en un tipus diferent d'ecosistema i tindrà un ús específic vinculat a les característiques de l'entorn.

- CAN PALÒS (ecosistema agrícola): la centenària masia de Can Palòs serà una casa de colònies-aula de natura que acollirà activitats de coneixement del medi i de l'agricultura de muntanya. Les obres d'adaptació van començar fa unes setmanes i finalitzaran abans de l'estiu.

- CAN JULIÀ (ecosistema fluvial): aquesta masia del segle XVIII, situada al puig del Castell, serà un centre d'interpretació del riu que ens aproparà la història del Llobregat i ens en revelarà els secrets. Les obres duraran fins a finals d'any.

- ERMITA DE SANT RAMON (ecosistema forestal): l'emblemàtic edifici religiós del cim del Montbaig serà un mirador privilegiat del paisatge metropolità i, com a centre d'interpretació, contribuirà a difondre el coneixement sobre els valors històrics i naturals d'aquesta muntanya santboiana. Les obres van començar la setmana passada i duraran tres mesos

- MASIA TORRE DE LA VILA (ecosistema urbà): situada en el nucli urbà de Sant Boi, aquest edifici rehabilitat acull des de fa anys activitats d'educació per a la sostenibilitat adreçades a tota la població i, molt especialment, a les escoles

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Article

L'aula ofereix al públic en general, als centres educatius i a les entitats el municipi un espai d'educació ambiental a través de la divulgació i l'aprenentatge vivencial. 

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Butlletí