Sant Esteve engega una iniciativa per fomentar la gestió de residus orgànics a casa

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
28/02/2011 - 00:00

L'Àrea de Medi Natural de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha engegat una nova iniciativa per fomentar la gestió orgànica de residus a través del compostatge casolà, que consisteix en transformar els residus orgànics de la cuina, el jardí o l'hort en adob per a les plantes. L'Ajuntament ha posat a disposició de les famílies, i de forma gratuïta, un compostador, un taller inicial d'aprenentatge i un servei d'assessorament continuat.

Requisits
Els interessats a fer compostatge casolà han de complir una sèrie de requisits com estar empadronats a Sant Esteve; disposar d'una superfície mínima d'hort i/o jardí de 50 metres quadrats; apuntar-s'hi al programa de compostatge; dipositar una fiança de 25 euros que serà retornada al cap de dos anys, moment en què es poden quedar amb el compostador; assistir al taller i signar els compromisos de participació en el programa.

Taller de compostatge
Per tal d'informar sobre el muntatge del compostador i del seu procés, l'Àrea de Medi Natural ha organitzat un taller inicial d'aprenentatge el proper 12 de març de 10:30 a 12:30 al Casal social de Vallserrat.

Per assistir al taller les persones s'han d'inscriure abans del 10 de març i dipositar la fiança de 25 euros, ja que s'emportaran al compostador a casa. També es recomana portar vehicle. 

Apuntar-s'hi durant tot l'any
Les persones interessades es poden apuntar al programa al llarg de tot l'any, ja que s'aniran organitzat tallers i lliurant compostadors quan hi hagi un mínim de 20 persones.

Per inscriure's, poden enviar un correu electrònic a mediambientaj@sesrovires.cat, trucar al 93 771 30 17 o bé omplint un formulari a l'Ajuntament facilitant les dades personals. Properament, també es podrà omplir aquest formulari a través de la pàgina web.

Relacionats

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Notícia

El govern municipal ha donat llum verda als projectes executius per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en deu equipaments i espais públics del municipi, amb una inversió que supera els 2 M€. Són el primer pas per a impulsar la creació d’una futura comunitat energètica a nivell local

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí