Serradures i closca d'ou, aliats contra la contaminació d'aigües i sòls

Font: EFE Verde

11/04/2011 - 00:00
L'ús de residus industrials com poden ser el serradures, l'escorça dels arbres i la closca d'ou poden absorbir la contaminació d'aigües i sòls, conclou un treball que es presenta aquests dies a la Universitat de Vigo.
Investigadors d'Espanya, Portugal i països llatinoamericans integrats a la xarxa iberoamericana d'aprofitament de residus industrials per al tractament de sòls i aigües contaminades (RIART) participen en aquest estudi, que assenyala que l'ús d'aquests residus pot ser molt beneficiós per pal·liar la contaminació .

En una nota oficial, la institució viguesa explica a més que poden disminuir l'impacte ambiental i "li donen un valor afegit a uns materials que, d'una altra manera, es convertirien també en deixalles, fins i tot potencialment contaminants".

RIARTAS es va crear a finals del passat any i reuneix representants d'universitats i empreses de la península ibèrica, Xile, Colòmbia, Brasil, Argentina i Costa Rica.

Durant la reunió el professor del departament d'Enginyeria Química de la Universitat de Vigo, Claudio Cameselle, va advocar perquè la trobada que avui es va iniciar en aquesta ciutat serveixi "per buscar sinèrgies i permeti unir esforços per portar a terme noves tècniques i tecnologies per a la gestió ambiental ".

L'objectiu ara és el de desenvolupar una metodologia de tractament ambiental per frenar el deteriorament d'aigües i sòls contaminats amb compostos inorgànics com metalls pesants o orgànics com microtoxines i fàrmacs, va sostenir Cameselle.

Per a això s'utilitzaran els propis residus de la indústria amb la finalitat d'"immobilitzar o concentrar contaminants mitjançant l'ús d'aquests materials que poden procedir de diverses indústries, com l'agroalimentària o la forestal".

Relacionats

Notícia

S'ha centrat principalment en els municipis de menys de 500 habitants, on la gestió dels residus es realitza amb accés exclusiu en àrees tancades amb contenidors

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

Nou Període és una campanya que visibilitza i denuncia les actuals problemàtiques dels productes menstruals d'un sol ús més generalitzats i promou la utilització de productes menstruals reutilitzables. La menstruació ha de ser tractada de manera natural i sense tabús. Els seu objectiu és apropar-se a una societat sense residus ni impactes al medi ambient ni a la salut de les persones.

Butlletí