Font: Euroalert
Aquest enfocament constitueix una part important de l'Estratègia europea 2020, que estableix el rumb de l'economia de la UEper a la pròxima dècada. Aquesta estratègia integra les consideracions ambientals i les econòmiques per produir un creixement intel·ligent, sostenible i en el qual s'inclogui un entorn eficaç dels recursos.
La Setmana Verda ofereix una oportunitat única per al debat i l'intercanvi d'experiències i millors pràctiques. Durant prop de 40 sessions i una conferència s'abordarà el problema d'esgotament dels recursos, els desafiaments i les oportunitats per tornar-se cada vegada més exigent i eficient en la gestió dels recursos i dissenyar estratègies tant públiques com privades que contribueixin a la transició de una economia baixa en carboni i basada en recursos eficients.
A més, en aquest sentit, la Comissió va posar en marxa el premi "Capital Verda Europea" com una iniciativa per promoure i recompensar els esforços locals per crear ciutats més sostenibles i intel·ligents. La Comissió Europea reconeix així l'important paper que les autoritats locals juguen en la millora del medi ambient i el seu alt nivell de compromís amb el progrés. Gràcies a aquest premi, una ciutat europea és seleccionada des de 2010 com la Capital Verda Europea de l'any.
El premi, que aquest any té la ciutat d'Hamburg, s'atorga a una ciutat que:
- Hagi donat proves constants de complir les ambicioses normes mediambientals;
- S'haja compromès a la consecució d'objectius ambiciosos per a la millora del medi ambient i el desenvolupament sostenible;
- Actui com a model, inspirant a altres ciutats i promovent millors pràctiques en totes les ciutats europees.
La Setmana Verda també té una àrea per a expositors, amb una zona dedicada a la presentació de vuit projectes de medi ambient "LIFE". El programa del 2011 i informació pràctica està disponible a la pàgina web de la Setmana Verda de la Comissió Europea.
Notícies relacionades:
Vitòria, 'capital verda europea' 2012