Un Dia Mundial del Medi Ambient centrat en l'estalvi d'aigua

Sitges, Sentmenat, Castelldefels i Mataró celebren el Dia Mundial del Medi Ambient estalviant aigua
Redacció
05/06/2012 - 00:00


Els ajuntaments de Castelldefels, Sitges, Sentmenat i Mataró estalvien aigua en el marc de la campanya "La Xarxa estalvia aigua", promoguda conjuntament per la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquests municipis impulsen d'aquesta manera actuacions de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de promoure l'estalvi domèstic d'aigua; les quals han fet coincidir amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).


Dies intensos en estalvi d'aigua i sensibilització ambiental

- Carpa amb la campanya "Castelldefels estalvia aigua" (2-3 de juny), en la qual alguns educadors van fer in situ una auditoria amb els rebuts de l'aigua dels visitants; oferint a canvi un dispositiu d'estalvi d'aigua per instal·lar a casa.

Aquesta activitat s'emmarca dintre dels actes de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, que engloba també un mercat d'intercanvi, tallers i una mostra d'artesania del reciclatge, els jocs de Guixot de 8,  una xocolatada solar i la presentació d'un llibre-guia de natura.

- Xerrada a Sitges sobre "Estalvi domèstic d'aigua" (5 de juny, a les 19.00h, a l'edifici Miramar).

- Inauguració a Sentmenat de l'exposició "L'Aigua en equilibri" (del 4 al 10 de juny, Sala Ecus).

- Activitats al voltant de l'estalvi de l'aigua a Mataró: exposició La Nova Cultura de l'Aigua (fins el 14 de juny, Casa Capell) i xerrada sobre l'estalvi d'aigua i la interpretació de la factura, el dia 5, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

 

També podeu seguir la campanya a les xarxes socials: Facebook i Twitter

Més informació:
http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua

https://www.facebook.com/Estalviaigua

http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

Canal de vídeo Youtube

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Notícia

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

 

 

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Butlletí