L’Ajuntament de Barcelona ofereix un servei nou per compartir energia elèctrica generada en instal·lacions de generació fotovoltaica municipals amb diferents consumidors/es privats.
En les properes setmanes es posarà en marxa un nou servei d’autoconsum compartit que posarà a disposició de la ciutadania l’energia solar generada en instal·lacions fotovoltaiques municipals de l'Ajuntament de Barcelona situades a l’espai públic sense que els veïns i veïnes hagin de fer cap inversió en infraestructura.
El Ple Municipal de l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha donat llum verda a la cessió gratuïta de l’energia fotovoltaica produïda en edificis municipals a la ciutadania.
Les diverses administracions supramunicipals organitzadores de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Catalunya han preparat aquest interactiu amb recursos per promoure l'autoconsum compartit i les comunitats energètiques.
L’Ajuntament de Sitges ha obert la convocatòria per formar part de la primera Comunitat energètica de Sitges, un conjunt de 40 famílies que es beneficiaran de l’energia generada amb la instal·lació de plaques solars als edificis municipals del polígon Mas Alba - Les Pruelles.
Les cobertes de l’empresa Neftis Laboratorios han estat objecte del primer autoconsum compartit industrial de Catalunya. L’Electra Caldense Energia, comercialitzadora energètica de l’Electra Grup, ha post en marxa aquest projecte a Santa Eulàlia de Ronçana, província de Barcelona.