Catalunya, líder en atorgaments d'ecoetiquetes per productes i serveis

Ja acumula el 82% dels atorgaments d'aquest distintiu a tot l'Estat espanyol
Redacció
10/02/2010 - 00:00

El Departament de Medi Ambient i Habitatge va atorgar l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea a 14 noves empreses durant l'any 2009, l'increment interanual més gran a Catalunya des de la creació d'aquesta certificació europea l'any 1992, fins el punt que ja acumula el 82% dels atorgaments d'aquest distintiu a tot l'Estat espanyol.

En aquest sentit, només sis comunitats autònomes disposen d'un organisme competent per gestionar sol·licituds de l'Etiqueta ecològica de la Unió Europea, motiu pel qual la Generalitat ha atorgat, de manera subsidiària, l'ecoetiqueta a disset empreses d'altres comunitats.

Amb aquestes dades, Catalunya és el quart organisme competent de tot Europa amb més atorgaments d'aquesta ecoetiqueta, després d'Itàlia, França i Alemanya, fet que converteix el país en capdavanter en la producció i oferta de béns i serveis ecològics.

L'Etiqueta ecològica de la Unió Europea és un sistema voluntari d'identificació de productes i serveis que compleixen uns estàndards ambientals de gran exigència avalats per la Comissió Europea. El fet de poder identificar fàcilment els productes més respectuosos envers el medi ambient els dota de valor afegit, els fa més competitius i n'afavoreix la internacionalització.

Enllaç: Empreses amb ecoetiqueta europea (desembre 2009, PDF)

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí