Ripollet disposa d'un nou Punt d'informació sobre l'estalvi energètic

20/10/2016 - 08:53

Es tracta d'un servei a disposició dels ciutadans per tal de promoure l'estalvi energètic, reduir la factura de la llum i les emissions de CO2.

S'ha presentat el Punt d'informació sobre l'estalvi energètic de Ripollet. Es tracta d'un servei a disposició dels ciutadans per tal de promoure l'estalvi energètic, reduir la factura de la llum i les emissions de CO2. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Ripollet, la Casa Natura i l'Associació Ripollet Natura. En el Punt s'atendrà als ciutadans i se'ls assessorarà de forma personalitzada a partir de la seva factura de llum i un qüestionari sobre instal·lació, aparells elèctrics i hàbits a la llar.

El Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic s'instal·larà entre octubre i novembre a diferents espais de la vila, de 17.30 a 19.30 h. Qui vulgui ja podrà sol·licitar cita prèvia per ser atès. Aquesta és necessària i s'ha de fer trucant al telèfon de Casa Natura 670 291 277 (de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h) o bé enviant un correu electrònic a casadenatura@gmail.com. Caldrà portar almenys una factura de la llum (millor si és l'última rebuda). Un cop feta la visita, cada ciutadà rebrà un informe personalitzat i es farà el seguiment telefònic passades unes setmanes. És possible que aquest projecte tingui continuïtat a la primavera, tot i que dependrà de la valoració feta en finalitzar aquestes primeres sessions.

La passada primavera ja es va fer una prova pilot amb 10 famílies de Ripollet que va tenir molts bons resultats. La factura de la llum pot baixar entre un 20 i un 30%, aplicant els consells que se'ls facilita, ja sigui quant a la tarifa i potència contractada a la llar, com amb l'aplicació de canvis en relació a l'aïllament tèrmic de portes i finestres, l'eficiència energètica dels electrodomèstics o la il·luminació, entre d'altres aspectes.

Des de la Casa Natura es vol continuar treballant en aquesta línia d'educació ambiental, impulsant i promovent hàbits d'estalvi energètic i conscienciant de la importància de la implicació de tota la societat per tal de reduir les emissions de CO2

Comença l'atenció personalitzada del Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic

La sala d'actes del Centre Cultural va ser l'escenari de la presentació del Punt d'Informació sobre l'estalvi energètic que han posat en marxa la Casa Natura, l'Associació Ripollet Natura i l'Ajuntament. El servei va a càrrec de l'arquitecta especialitzada en eficiència energètica Núria Cuello.

Cuello va explicar que per a un bon estalvi energètic cal analitzar quina tarifa tenim contractada iquina energia realment consumim, però tambécanviar alguns dels nostres hàbits. D'aquesta manera no només aconseguirem un estalvi econòmic, sinó també un benefici mediambiental en contaminar menys.

Respecte a la tarifa contractada, Cuello va explicar que tothom qui tingui una tarifa inferior als 10 kWh es pot acollir al preu voluntari del petit consumidor, un preu regulat de 0,11 €/kWh en un període (es paga el mateix a qualsevol hora del dia o la nit), o de 0,09 €/kWh en dos períodes (el consum durant el dia és major, però molt menor durant la nit). El preu en el mercat lliure és de 0,17 €/kWh.

A banda de la tarifa, en la factura també hem de comprovar la potència contractada. Aquest valor hauria d'estar ajustat en funció de diferents factors com els electrodomèstics que tenim, de quants en fem servir al mateix moment, de si tenim cuina de gas o vitroceràmica, entre altres.

Pel que fa als hàbits, Cuello en va apuntar alguns com aprofitar al màxim la llum natural i apagar els llums dels espais on no hi hagi ningú, usar electrodomèstics i lluminàries de baix consum, evitar tot el que es pugui l'ús de les assecadores, tenir una bona climatització de la llar (19-21 graus a l'hivern i 26 a l'estiu), o condicionar-la per a un correcte aïllament tèrmic.

Els interessats en tenir un assessorament personalitzat del seu consum energètic han de concertar cita a la Casa Natura, al telèfon 670 291 277, o bé al correu electrònic casadenatura@gmail.com. Després se'ls donarà dia i hora a l'associació de veïns corresponent.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Cugat posa en marxa sistemes d’estalvi energètic a l’Escola de Música, el Casal Mira-sol i l’escola Pins del Vallès. Finançats a través de l’AMB i dels projectes europeus SunHorizon i GeoFit, cada equipament estalviarà entre un 60 i un 70%

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell i Vimusa impulsen la rehabilitació energètica del parc públic d’habitatges.

Butlletí