El Remolar-Filipines acull la segona Jugatecambiental de Viladecans

17/09/2022 - 12:14

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les activitats familiars sobre natura i medi ambient creixen a Viladecans. El diumenge 18 de setembre, es posa en marxa una nova Jugatecambiental a l’Espai Natural del Remolar-Filipines, que se suma a la que des de l’any 2015 es desenvolupa al parc de la Torre-roja.

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquests, les famílies amb infants poden compartir una estona de joc i experimentació lliure amb materials específics, així com participar en activitats guiades descobrint l’entorn on es troben. 

El Remolar-Filipines és un espai de gran valor ambiental que reuneix tres hàbitats diferents, i complementaris, del delta: una platja natural guardonada pel seu valor “verge”, una pineda litoral molt singular en l’entorn metropolità i una de les principals zones humides de la província, tots ells considerats hàbitats prioritaris de protecció ambiental per Europa. Així, aquest punt es converteix en un magnífic espai per a l’educació i la sensibilització ambiental.

Inclou un programa d’activitats

La jugatecambiental del Remolar, que obrirà els diumenges d’11 a 13 hores, inclou un programa d’activitats coordinades per l’AMB, el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i l’Ajuntament de Viladecans.

El programa arrenca el 18 de setembre amb els tallers “Sostenibilitat creativa” i “Descoberta de la platja”. Al llarg de la tardor es faran activitats de descoberta de l’entorn, visites guiades, tallers sobre fauna i flora, experimentació amb la natura, conta-contes, espectacles de titelles, manualitats, i art creatiu en relació amb la natura.

Aquestes activitats se sumen a altres ja existents a l’Espai Natural, com l’itinerari vivencial de la pineda del Remolar, que es fa tots els diumenges al matí, i la visita guiada a la maresma de les Filipines, que es realitza cada últim diumenge de mes. 


 

 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

344 joguines intercanviades i 97 kg de residus estalviats al mercat d’intercanvi de joguines de Martorell

Notícia

Viladecans ha celebrat la primera Àgora del projecte Viladecans pel Clima al Casal de barri Montserratina, una trobada anual entre les persones i organitzacions del municipi implicades en el Pacte local pel Clima per debatre sobre com podem frenar el canvi climàtic i que la gent pugui adaptar-se als seus efectes en temes com l'edificació, el transport i els residus.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Butlletí