El Remolar-Filipines acull la segona Jugatecambiental de Viladecans

17/09/2022 - 12:14

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les activitats familiars sobre natura i medi ambient creixen a Viladecans. El diumenge 18 de setembre, es posa en marxa una nova Jugatecambiental a l’Espai Natural del Remolar-Filipines, que se suma a la que des de l’any 2015 es desenvolupa al parc de la Torre-roja.

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquests, les famílies amb infants poden compartir una estona de joc i experimentació lliure amb materials específics, així com participar en activitats guiades descobrint l’entorn on es troben. 

El Remolar-Filipines és un espai de gran valor ambiental que reuneix tres hàbitats diferents, i complementaris, del delta: una platja natural guardonada pel seu valor “verge”, una pineda litoral molt singular en l’entorn metropolità i una de les principals zones humides de la província, tots ells considerats hàbitats prioritaris de protecció ambiental per Europa. Així, aquest punt es converteix en un magnífic espai per a l’educació i la sensibilització ambiental.

Inclou un programa d’activitats

La jugatecambiental del Remolar, que obrirà els diumenges d’11 a 13 hores, inclou un programa d’activitats coordinades per l’AMB, el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i l’Ajuntament de Viladecans.

El programa arrenca el 18 de setembre amb els tallers “Sostenibilitat creativa” i “Descoberta de la platja”. Al llarg de la tardor es faran activitats de descoberta de l’entorn, visites guiades, tallers sobre fauna i flora, experimentació amb la natura, conta-contes, espectacles de titelles, manualitats, i art creatiu en relació amb la natura.

Aquestes activitats se sumen a altres ja existents a l’Espai Natural, com l’itinerari vivencial de la pineda del Remolar, que es fa tots els diumenges al matí, i la visita guiada a la maresma de les Filipines, que es realitza cada últim diumenge de mes. 


 

 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

El Ple municipal de Viladecans de juny va aprovar per unanimitat la declaració formal de “Viladecans, ciutat amiga de les abelles i dels pol·linitzadors silvestres”, per tal de reconèixer el paper essencial d’aquests insectes pel que fa al manteniment dels ecosistemes terrestres, en la producció agrícola i en la seguretat alimentària. Per aquest motiu, la ciutat es compromet a continuar treballant per al desenvolupament del programa municipal Bee Happy, que vol implementar actuacions que permetin contribuir a la conservació dels pol·linitzadors silvestres.

Article

L'aula ofereix al públic en general, als centres educatius i a les entitats el municipi un espai d'educació ambiental a través de la divulgació i l'aprenentatge vivencial. 

Article

Vilawatt, la comercialitzadora energètica local de Viladecans, posa en marxa una prova pilot de servei de vehicle elèctric compartit en col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat. Aquesta mesura s’inclou dins de les accions desenvolupades per fer front al canvi climàtic.

Butlletí