Els Sistemes de Gestió Ambiental: experiències de relació entre els ajuntaments i les empreses local

Redacció
08/11/2010 - 00:00
Incorporar l'ambient com a part del negoci, assumir l'impacte sobre l'entorn i transformar-lo per fer de la protecció ambiental una eina més per competir en el mercat. Aquesta és la motivació de les empreses que posen en marxa un sistema de gestió ambiental. Ara bé, el camí no sempre és fàcil. Per això diversos ajuntaments estan desenvolupant d'un temps ençà iniciatives d'acompanyament a les empreses locals en la implantació de sistemes de gestió ambiental, a traves de dos instruments: Emas-easy, una eina pensada per a empreses petites i microempreses, a qui ofereix una metodologia molt senzilla i estandarditzada per optimitzar el funcionament empresarial i Ecoprofit, un instrument que té molt present el rendiment econòmic de les mesures ambientals adoptades.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat va acollir aquestes iniciatives en un dels seus grups de treball i ara arriba el moment en el qual els ajuntaments que les han impulsades presentin la trajectòria de la col·laboració i exposin els beneficis que han obtingut ambdues parts en el projecte.

Ho faran en una jornada que es celebra aquest 11 de novembre sota el títol: ‘Els Sistemes de Gestió Ambiental: experiències de relació entre els ajuntaments i les empreses locals'. Aquesta jornada vol, doncs, donar a conèixer casos pràctics de suport municipal a la incorporació de sistemes de gestió ambiental en empreses locals mitjanes i petites. Són per tant unes jornades per compartir i valorar experiències, donar-ne a conèixer els resultats i impulsar-ne de noves. Una ferma aposta per la sostenibilitat, on l'esforç local es transforma en resultats tangibles, de millora ambiental, econòmica i d'ocupació, i de consolidació del teixit empresarial.

Teniu més informació per participar aquí

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí