Escola i Comerç, simbiosi anti residus. Resid'ÚS

Font: Agència de Residus de Catalunya i Resid'Ús

23/04/2019 - 09:00

Resid’ÚS és una empresa ecològica i feminista que neix de la necessitat urgent de reduir la quantitat de residus que generem, sobretot de plàstics. Amb Resid’ÚS és fàcil portar un estil de vida #ZeroWaste; els nostres productes, fets amb cotó orgànic, són reutilitzables i eviten residus innecessaris!

El Col·legi de Sant Josep de Navàs, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l’empresa Resid’Ús arriben a la fase final del a la X edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus d’entre 82 nominacions. L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat sis candidatures d’entre el miler d’activitats organitzades durant la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Catalunya. La cerimònia de lliurament de premis serà el 15 de maig a Brussel·les, en el marc de la Green Week. Repassem els diversos cantidats.

Per Resid'Us la protecció de la natura no pot dissociar-se de la promoció d’uns hàbits de consum responsables ni dels drets socials. La confecció dels nostres productes es fa en un centre d’inserció de Girona que ofereix oportunitats laborals a dones en risc d’exclusió social. A més a més, només treballem amb fabricants certificats (OCCGuarantee i Global Organic Textile Standard) que asseguren unes condicions de treball dignes pels agricultors/es de cotó i garanteixen que tot el procés de producció segueix criteris ètics.

De cada producte venut una part del benefici es destina a l’ONG Amigos de la Tierra i a programes d’empoderament de dones de la Fundació SURT.


 

Categories: 
Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Article

Dimecres 13 de novembre surt a la venda Un món de deixalles, d’Oliver Franklin-Wallis, un assaig necessari, exhaustiu i fascinant sobre la gestió global dels nostres residus, que analitza amb rigor i de forma amena tot l’arc de malbaratament. Surt, oportunament, just abans de l’inici de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (16-24 de novembre). 

Article

Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".

Butlletí