La Comissió Europea llança una consulta sobre la política de qualitat de l'aire de la UE

Font: agrodigital.com
04/07/2011 - 00:00

Atès que fins un 49% d'europeus viuen en zones en les que encara no es compleixen els objectius de qualitat de l'aire de la UE, la contaminació atmosfèrica és una de les principals preocupacions ambientals dels ciutadans de la Unió.

Dins d'una revisió completa de les polítiques europees en matèria de qualitat de l'aire per establir objectius a llarg termini més enllà de 2020, la Comissió Europea inicia una consulta pública sobre la seva política actual en aquest àmbit. Durant les dotze pròximes setmanes, demanarà opinions sobre els punts forts i febles del marc legislatiu vigent i la seva aplicació. Aquesta consulta per Internet s'inscriu en un procés de reflexió més ampli que donarà lloc a una revisió d'aquesta política com a molt tard el 2013.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik, ha declarat el següent: «Si considerem els èxits assolits per Europa en relació amb la millora de la qualitat de l'aire, tenim motius per enorgullir. Però encara queda molt per fer, si tenim en compte les 500.000 morts prematures associades a la contaminació atmosfèrica deguda a les partícules. Hem de començar immediatament un debat sobre la propera generació d'objectius de qualitat de l'aire. ».

Per a ciutadans, experts o membres de l'administració
La consulta pública convida a totes les parts interessades a compartir les seves opinions sobre la manera més adequada de millorar la legislació de la UE en aquest àmbit. La consulta es divideix en dues parts: un breu qüestionari per al públic i una secció més àmplia per als experts i els responsables de les administracions nacionals, les autoritats locals i regionals, els investigadors, les empreses i altres parts interessades, així com les associacions sanitàries i ambientals i altres grups implicats en l'aplicació de la legislació de la UE en matèria de qualitat de l'aire.

Properes etapes

Aquesta consulta és el punt de partida d'un procés més ampli anunciat per la Comissió el gener de 2011. La Comissió continuarà la seva tasca preparatòria i durà a terme un altre cicle de consultes públiques abans de presentar, com a molt tard el 2013, idees sobre el futur de la política de la UE en matèria de qualitat de l'aire.

Relacionats

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Butlletí