Nuu, el banc sostenible del mobiliari urbà

11/09/2011 - 00:00

Sóc un ECOdisseny, perquè... el procés de disseny, els materials i la producció no tenen res a veure amb els bancs que actualment trobem a les nostres ciutats.

L'estructura està fabricada d'acer corten que és un material respectuós amb el medi ambient, no només per ser completament reciclable, sinó perquè posseeix una gran durabilitat i en comparació amb altres materials exigeix quantitats relativament baixes d'energia per a la seva producció. L'acabat corten no necessita cap procés de protecció tòxic (galvanitzats, recobriments,...) ja que el seu grau d'oxidació està estabilitzat i això l'auto-protegeix. El seient i el respatller és de plàstic reciclat i té el distintiu de garantia ambiental de la Generalitat de Catalunya. Cap dels dos materials necessita manteniment i això fa d'aquest producte un disseny molt sostenible.

Dissenyat i fabricat a Catalunya per l'estudi nutcreatives i la casa Grisverd. Recentment, ha estat guardonat amb el 1r premi Ebreambient de Productes Sostenibles i ha sigut seleccionat per els prestigiosos premis Delta de disseny Industrial de l'ADI FAD.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Extracció de materials: L'acer exigeix quantitats relativament baixes d'energia per a la seva producció. Al voltant de la meitat de la producció mundial i gairebé la totalitat al nostre país es realitzen a partir d'acer reciclat.

El plàstic és 100% reciclat i reciclable: Obtingut del reciclatge de HDPE (polietilè d'alta densitat) i d'altres materials termoplàstics amb certificació de procedència.

- Eliminació: L'acer corten pot ser reciclat indefinidament al 100% sense perdre les seves qualitats.

De moment no trobem el però... tot el projecte està cuidat al detall, potser falta veure l'acceptació ciutadana.

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí