La Generalitat arrenca durant un any més de 26 hectàrees de jonqueres invasores que afecten la biodiversitat en maresmes i prats humits.
Atenent un compromís de l'any 2017 amb el Consorci dels Espais Naturals del Delta –del qual forma part l'Ajuntament–, el Departament de Territori i Sostenibilitat va retirar a la tardor els joncs de l'espai dels Reguerons i a l'estiu farà el mateix a la maresma de les Filipines i als prats humits de can Sabadell. Els joncs s’arrenquen de soca amb una tècnica especial per evitar que rebrotin. L'actuació també es fa en altres dues hectàrees al Prat i Sant Boi.
Depredadors de la biodiversitat
La modificació de les xarxes de drenatge a causa de les infraestructures construides al Delta al llarg d'anys i la desaparició progressiva dels ramats que hi pasturaven van provocar que una espècie de jonc col·lonitzés aquests hàbitats i s'hi implantés amb força. La seva presència suposava una important afectació perquè no deixava créixer espècies vegetals pròpies que afavoreixen l’alimentació i nidificació de la fauna aquàtica, que necessita d’espais oberts. Abans d’arrencar els joncs s’havia intentat controlar l’expansió, sense resultats, mitjançant la pastura i les cremes controlades.