S’inicia el procés de participació del Pla per la millora de la qualitat de l’aire 2011-2015

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat
02/05/2011 - 00:00

L'avaluació de la qualitat de l'aire constata superacions pels òxids de nitrogen i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, en alguns municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, segons la Direcció General de Polítiques Ambientals, cal elaborar un Pla d'actuació per la millora de la qualitat de l'aire pel període 2011-2015.  En la seva redacció cal la participació activa de diversos  agents i actors socials, que  permetin  recollir les propostes de mesures que es considerin més idònies per a l'elaboració del Pla.

En aquest sentit, el proper 5 de maig s'inicia el procés de participació amb una sessió de presentació que tindrà lloc a les  18h . a la sala d'actes del Departament de Territori i Sostenibilitat (Avinguda de Josep Tarradellas, 2-6, Barcelona).

Aquest procés comptarà amb diferents espais de participació i diàleg per recollir propostes de mesures a considerar en la redacció del Pla. Per una  banda, un apartat web específic amb tota la informació del procés i on s'hi publicaran els formularis en línia per recollir aquestes aportacions ( a partir del 5 de maig a www.airemes.net).  I,  per  l'altra, sessions de debat presencial, que tindran lloc el 25 i 26 de maig a les 16h. a la sala d'actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat (Av. Diagonal, 523 - 525, Barcelona).

Per a més informació: forumairemesnet.tes@gencat.cat

Relacionats

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Article

La Cel de Caldes és una Comunitat Energètica Local que neix per impulsar la transició energètica a Caldes de Montbui amb els següents objectius: impulsar l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica dels calderins i les calderines.

Article

El passat 15 de novembre es va presentar el Pla Estratègic de Vehicle Elèctric a Terrassa (PEVE) 2022-2025, l'aprovació inicial del qual s'elevarà al Ple de novembre. Es tracta d'un document que proposa, dissenya i planifica les actuacions i estratègies necessàries per generalitzar la progressiva implantació del vehicle elèctric a la ciutat en els propers anys.

Butlletí