Una calçada "intel·ligent" contra la pluja, a Viladecans

Font: Ajuntament de Viladecans

10/11/2020 - 22:22

Només en mirar-la ja es veu que no és com la resta. La calçada del renovat carrer dels Lilàs, al barri de l’Alba-rosa, és d’un formigó porós que mai abans s’havia col·locat a la ciutat, un material permeable i alhora apte per al trànsit de tot tipus de vehicles. És la peça clau d’un novedós sistema de drenatge sostenible, amb el qual l’Ajuntament vol millorar la gestió de les inundacions a la ciutat quan en aquest barri de la part alta cauen pluges fortes.

En lloc d’abocar l’aigua directament al clavegueram, aquesta s'infiltra rapidament a uns dipòsits instal·lats sota el parterre verd de la vorera, que deixen anar una part a les capes inferiors del terra i alenteixen l’arribada de la resta de l’aigua a la xarxa de pluvials. Així, ajuden en gran mesura a aquesta no se saturi, tot facilitant el trànsit i reduint els riscos habituals inherents a l'acumulació de precipitacions. 
 
L’actuació, que s’aplica també a la reforma que s’hi està fent en la veïna avinguda del Tamariu, permetrà avaluar a través d’un sistema de sensors instal·lats als dipòsits si aquesta és una bona pràctica a incorporar en el futur a la resta de reformes integrals de carrers que s’ha encetat en aquest escarpat barri.


 

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Butlletí