juny 2021

Notícia

S’hi van exposar activitats d’educació ambiental con són el cens de niu de cigonyes de Lleida i la instal·lació de caixes nius per a ocells en centres educatius.

Notícia

Els darrers mesos s’han realitzat diferents proves amb busos híbrids i elèctrics, seguint els recorreguts de diferents línies del servei per tal de valorar la seva adaptabilitat als diferents itineraris de la ciutat. Amb el resultat de les proves, conjuntament amb l’anàlisi de viabilitat econòmica, ambiental i de gestió del servei, s’arriba a la conclusió de renovar la flota amb busos 100% elèctrics.

Notícia

El servei de neteja i de recollida de residus que es desplegarà durant els pròxims vuit anys ja té data. S’iniciarà el mes de març del 2022 en cinc districtes de la ciutat i seguirà criteris de proximitat i d’adaptació a les característiques de cada barri.

Notícia

Segons dades provisionals, els resultats de recollida selectiva a Calaf des del 25 de maig, data d'inici del porta a porta, fins al 7 de juny, han arribat al 84%. Tenint en compte que durant el mateix període de l'any passat el percentatge de reciclatge va ser del 33%, els resultats obtinguts en les primeres setmanes de funcionament del porta a porta són molt positius, ja que el tant per cent s'ha incrementat en un 51%.

Notícia

La teulada de l'empresa Top Cable s'ha cobert amb 4.000 plaques que produiran anualment l'energia que consumeixen gairebé 700 llars · El projecte l'ha dut a terme SUD Renovables, ubicada a Avinyó

Notícia

L’objectiu és trobar el millor indret per ubicar els càmpings nous garantint la racionalitat territorial i emfasitzant la seva integració paisatgística amb la incorporació de criteris de sostenibilitat

Notícia

La instal·lació dels 16 detectors d'abocament permetrà controlar i quantificar els possibles desbordaments del clavegueram a les rieres de les Arenes i del Palau i evitar, així, l'entrada puntual de contaminants al sistema hídric.

Entrevista

Francesc Baró és investigador de l’ICTA-UAB, i professor investigador de la VUB (Vrije Universiteit Brussel). Ha dirigit el primer estudi sobre el verd escolar a Barcelona, el qual identifica diferents patrons de desigualtat en l'exposició i l'accés als espais verds dels infants escolaritzats a la ciutat. Reflexionem amb ell sobre justícia ambiental, el paper dels centres escolars en l’articulació de la vida als barris i la necessària naturalització d’aquests espais.

Notícia

La calor que queda atrapada a l’atmosfera del nostre planeta s’ha multiplicat per dos en només quinze anys. Així ho afirma un estudi conjunt de la NASA i l’Administració Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units. El desequilibri que permet que el nostre planeta no sigui un erm glaçat s’està accentuant i això pot tenir conseqüències molt greus.