Nuu, el banc sostenible del mobiliari urbà

11/09/2011 - 00:00

Sóc un ECOdisseny, perquè... el procés de disseny, els materials i la producció no tenen res a veure amb els bancs que actualment trobem a les nostres ciutats.

L'estructura està fabricada d'acer corten que és un material respectuós amb el medi ambient, no només per ser completament reciclable, sinó perquè posseeix una gran durabilitat i en comparació amb altres materials exigeix quantitats relativament baixes d'energia per a la seva producció. L'acabat corten no necessita cap procés de protecció tòxic (galvanitzats, recobriments,...) ja que el seu grau d'oxidació està estabilitzat i això l'auto-protegeix. El seient i el respatller és de plàstic reciclat i té el distintiu de garantia ambiental de la Generalitat de Catalunya. Cap dels dos materials necessita manteniment i això fa d'aquest producte un disseny molt sostenible.

Dissenyat i fabricat a Catalunya per l'estudi nutcreatives i la casa Grisverd. Recentment, ha estat guardonat amb el 1r premi Ebreambient de Productes Sostenibles i ha sigut seleccionat per els prestigiosos premis Delta de disseny Industrial de l'ADI FAD.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Extracció de materials: L'acer exigeix quantitats relativament baixes d'energia per a la seva producció. Al voltant de la meitat de la producció mundial i gairebé la totalitat al nostre país es realitzen a partir d'acer reciclat.

El plàstic és 100% reciclat i reciclable: Obtingut del reciclatge de HDPE (polietilè d'alta densitat) i d'altres materials termoplàstics amb certificació de procedència.

- Eliminació: L'acer corten pot ser reciclat indefinidament al 100% sense perdre les seves qualitats.

De moment no trobem el però... tot el projecte està cuidat al detall, potser falta veure l'acceptació ciutadana.

Relacionats

Article
Guia per a promoure el binomi salut i natura en la infància, adolescència i joventut

Aquesta guia és un producte elaborat en el marc de la Taula Salut i Natura d’Infància, Adolescència i Joventut, per la Societat Catalana d’Educació Ambiental i la col·laboració de Xarxa per a la Conservació de la Natura, amb el suport del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. 

Article

L’Ajuntament de Barcelona ofereix un servei nou per compartir energia elèctrica generada en instal·lacions de generació fotovoltaica municipals amb diferents consumidors/es privats.

Butlletí