L'Espai Marfa, primer equipament escènic de Girona que obté el Distintiu de Garantia Qualitat Ambiental

Font: Ajuntament de Girona

04/05/2017 - 10:45

L’Espai Marfà s’ha convertit en el primer equipament escènic i musical de les comarques gironines que obté el distintiu de garantia de qualitat ambiental. Aquest reconeixement l’atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per posar en valor l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental dels espais culturals del país. Anteriorment l’havien obtingut l’Ecomuseu- Farinera de Castelló d’Empúries i el Museu del Suro de Palafrugell, tots dos en la categoria de museus.

“Des de l’Ajuntament de Girona estem satisfets pel reconeixement que ha obtingut l’Espai Marfà, ja que és la mostra de la voluntat de fomentar tant la cultura com el medi ambient a la ciutat i que ens encoratja també a no quedar-nos aquí i a treballar perquè altres equipaments de la ciutat, com l’Auditori o el Teatre Municipal, obtinguin també aquest distintiu”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

El distintiu de garantia de qualitat ambiental es va crear el 1994 i és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent. Hi ha quatre grans categories dels distintius: allotjaments turístics, serveis, vehicles i productes.

La subcategoria d’equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals es troba dins l’apartat de serveis i es va crear el 2015. El distintiu reconeix en aquest àmbit l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió d’aquests espais.

Alguns dels criteris que es tenen en compte a l’hora de lliurar el guardó són l’estalvi i l’eficiència energètica de l’equipament (làmpades i il·luminació tant interior com exterior eficient i tenint en compte la contaminació lumínica; control del consum; climatització eficient; us d’energia renovable, etc.); l’estalvi d’aigua (control del consum; dispositius d’estalvi en aixetes, etc.); gestió de residus (recollida selectiva; retolació identificativa dels contenidors; aprofitament de materials, etc.); compres (productes amb etiqueta ecològica; prescindir de productes d’un sol ús; etc.); mobilitat (promoure mobilitat sostenible entre el personal, aparcaments de bicicletes, etc.); ús eficient d’espais (espais multifuncionals); sorolls i vibracions (contaminació acústica); informació i educació ambiental, i qualificacions ambientals.

Els altres equipaments escènics i catalans que compten amb el segell són La Virreina Centre de la IMatrge, el Gran Teatre del Liceu, La Seca Espai Brossa i La Central del Circ, a Barcelona; el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès; l’Àtrium de Viladecans, i el Teatre Auditori de Granollers.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes d'octubre, ha aprovat el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Girona. 

Article

Girona lidera un conveni pioner per avançar en la implementació de polítiques públiques innovadores en matèria de transició ecosocial i postcreixement. Les associacions Research and Degrowth International, Dark Matter Labs i la Universitat de Girona aplicaran les seves investigacions a la ciutat per tal que esdevingui més resilient i adaptada al canvi climàtic a mig i llarg termini.​

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Butlletí