El malbaratament al camp: Catalunya, referent mundial en legislació

A FONS
04/11/2024 - 17:39

Joan Colom, del Centre Tecnològic Beta, Berta Vidal, de la fundació Espigoladors, i Agustina Martínez, de l'empresa Es-Imperfect, reflexionen sobre les formes d'aprofitar els aliments del camp que no són acceptats dins el circuit comercial.


 


El malbaratament al sector primari és una causa important de gran part dels aliments en bon estat que es llencen i no són aprofitats. A casa nostra, comptem amb una de les legislacions més capdavanteres del món en l'aprofitament d'aliments del camp. 

El Centre Tecnològic BETA, ubicat a Vic, lidera el projecte FOLOU, que pretén calcular amb exactitud la quantitat de fruita i verdura que es malbarata a tota Europa. També hi participa Espigoladors, l’organització sense ànim de lucre pionera a Catalunya que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Butlletí