La Diputació i "la Caixa" restauren punts d'aigua de l'Espai Natural de Guilleries-Savassona

Sostenible.cat

02/02/2011 - 00:00
La restauració de la bassa dels Vernets de Ca la Marta de Vilanova de Sau i la recuperació del Torrent de Folgueroles són les primeres actuacions de restauració del patrimoni natural i cultural vinculat als punts d'aigua de l'Espai natural de Guilleries-Savassona que estan portant a terme la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa".
Els treballs formen part d'un dels projectes executius del Programa 2010 del Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" per a la conservació dels espais naturals. En total, es preveu realitzar una inversió de 105.740 euros amb la participació de 6 persones de col·lectius en risc d'exclusió social.

Les obres de restauració de la bassa dels Vernets de Ca la Marta de Vilanova de Sau, una bassa que antigament també es feia servir com a safareig, han consistit en refer les parets de pedra, reconduir les aigües del sobreixidor i recuperar l'enllosat que es feia servir com a safareig.

Així mateix, també s'han iniciat els treballs de restauració del Torrent de Folgueroles amb l'enderrocament de l'antiga presa trencada de formigó i la consolidació d'un dels marges del torrent. Aquest mateixa setmana han començat a fer la neteja i la construcció de la nova presa, coneguda com de tipus Krainer, que utilitza mitjançant tècniques de bioenginyeria, fusta i elements vegetals per bastir un mur verd de sosteniment, i que atorga un valor ecològic i paisatgístic molt més elevat que les clàssiques preses de formigó.

Les actuacions de tot aquest projecte les realitzen dos Centres Especials de Treball: l'"Associació Sant Tomàs P.A.R.M.O - TAC Osona" (de Vic), que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, i el "Centre de Formació i Prevenció, CFP" (de Mataró), especialitzat en persones amb problemes de salut mental en situació de risc social.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí