La UdG coordina una xarxa europea d’universitats compromeses amb el desenvolupament sostenible

Font: UdG

20/02/2019 - 10:39

La Universitat de Girona (UdG) coordina, des d’aquest mes de gener, la xarxa europea COPERNICUS Alliance per al desenvolupament sostenible. La plataforma aglutina 22 socis d'arreu d’Europa compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i promou el canvi per fer que la sostenibilitat sigui una realitat a les seves universitats. Des de la docència i la recerca, a la gestió dels campus universitaris i fins el compromís social amb les comunitats locals.

Ingrid Mulà, membre del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental (GRECA), és la nova directora executiva de la xarxa, que té la seu de la seva secretaria a la UdG. La presidenta de l’associació és Anne Zimmermann, investigadora de la Universitat de Berna.

La Universitat de Girona ha estat l’amfitriona de la trobada amb els socis de la xarxa que ha tingut lloc a L’Escala, aquest mes de febrer, i que ha inclòs una visita a les ruïnes d’Empúries per tal de projectar el futur tenint en compte el passat. Aquesta reunió ha servit per identificar nous eixos prioritaris i idear conjuntament projectes innovadors per presentar en properes convocatòries europees. Hi han participat membres de diferents institucions europees: Universitat de Praga (República Txeca); Universitat de Berna (Suïssa); Universitat de Graz (Àustria); Ministeri de Medi Ambient, Natura i Energia de Bèlgica; Connex, spin-off de la Universitat Lliure de Brussel·les (Bèlgica); Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Autònoma de Madrid; Universitat de Girona i Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

La COPERNICUS Alliance promou l’aprenentatge i canvi institucional per a la sostenibilitat. Té com a objectius influir en les polítiques europees i internacionals sobre desenvolupament sostenible en educació superior i donar suport als seus socis per integrar els Objectius de Desenvolupament Sostenible en totes les diferents funcions de la universitat. El seu origen es remunta al 1993 amb la Carta CRE COPERNICUS desenvolupada per l’Associació Europea d’Universitats i que va ser signada per 326 universitats.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El president Illa ha lliurat la vigèsima edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia, que té per objectiu reconèixer la trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques, al professor Carlos M. Herrera.

Notícia

Cerdanyola del Vallès participa en un projecte de la UAB per promoure la ciència ciutadana i la sostenibilitat. 

Butlletí