Veïns i entitats tenen a partir d’ara un nou espai on compartir al barri de Sant Roc de Badalona. Es tracta del primer hort urbà d’ús comunitari adequat per aconseguir la integració dels ciutadans que viuen en aquest entorn, però també de les persones amb discapacitat psíquiques i físiques del barri. La iniciativa forma part dels projectes de cohesió social del Consorci Badalona Sud amb la col·laboració de diferents regidories de l’Ajuntament de Badalona i l’Escola de Natura.
En un solar abandonat de l’Avinguda d’Alfons XII del barri de Sant Roc, on fins ara només hi havia deixalles, ara s’hi troba un espai verd dedicat al cultiu d’hortalisses. La iniciativa del Consorci Badalona Sud ha servit per recuperar, en qüestió de tres mesos, aquest racó i alhora sensibilitzar els ciutadans sobre la necessitat de tenir cura, de forma col·lectiva, dels espais públics i del medi ambient. Per aquest motiu la tasca realitzada s’ha fet de forma transversal a través de diferents ens i la coordinació del Consorci. Així ho ha explicat el regidor de serveis socials, David Gómez, qui ha afegit que l’hort compta amb la participació de diverses àrees de l’Ajuntament com la de medi ambient, serveis socials, sanitat i d’altres entitats del territori.
El terreny també esdevé un punt de trobada per afavorir les relacions entre els veïns i els diferents col·lectius de l’entorn, d’aquí el fet que sigui un projecte comunitari i que serveix també per afavorir que siguin "els propis veïns i entitats els qui treballin de manera conjunta", segons ha explicat el gerent del Consorci Badalona Sud, Miquel Dosta.
L’hort, de moment, ja compta amb els primers cultius on s’hi ha plantat verdures, hortalisses i algunes maduixeres. A banda de veïns i entitats un dia a la setmana també s’hi apropen els usuaris de les residències de discapacitats físics i de malalts mentals, de Badalona Sud, que s'encarreguen de cuidar l'espai, segons una de les treballadores socials del municipi, Carme García.
D’entre les moltes altres virtuts esmentades del nou hort urbà comunitari cal destacat el fet que resulta un espai terapèutic per a l’activitat física. Per aquest motiu ja s’estudia, des del Consorci, incloure aquest projecte d’hort com a activitat del programa PAFES, Pla d’Activitat Física Esport i Salut, del que ja en formen part les caminades i el gimnàs de l’Associació de Veïns del Congrés.
Adjunt | Mida |
---|---|
Foto: TVB | 99.56 KB |