Viladecans incrementa el servei de neteja viària i recollida selectiva de residus

La millora permetrà fer front a l'increment de població al municipi
Font: Aj. Viladecans
28/03/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Viladecans incrementarà a partir de l'1 d'abril el servei de neteja viària i recollida selectiva de residus. La modificació del contracte de prestació del servei, que va a càrrec de l'empresa Urbaser, comportarà la incorporació de sis treballadors, una màquina escombradora i tres petits camions que permetran reforçar la neteja viària, així com l'increment d'un 25% de la recollida selectiva.

Segons informa el consistori, aquesta millora, que suposa incrementar en 400.000 euros anuals (un 9,5%) la despesa en aquest servei, fa front a l'increment de població, el creixement de la separació de residus i la necessitat de reforçar la neteja en alguns àmbits i dies.

D'altra banda, la millora del servei permetrà que creixi la recollida selectiva de paper, envasos i vidre. Els contenidors més utilitzats per la ciutadania, la meitat del total aproximadament, es buidaran tres vegades per setmana, enlloc de les dues actuals, per acabar amb la saturació que es produeix en alguns casos degut al progressiu increment de la ciutadania que separa els residus. Això suposarà un increment del 25% del servei. Així mateix, es farà la recollida de residus vegetals de poda dos dies per setmana, en lloc d'un dia com es realitza actualment.

Més informació

AdjuntMida
Image icon viladecans_residus.jpg13.83 KB

Relacionats

Notícia

Les abelles no solen viatjar més enllà d’un quilòmetre, però a Viladecans n’hi ha algunes que fins i tot canvien de província. Això és possible gràcies a una iniciativa educativa i ecològica que l'Ajuntament  va començar l'any 2023 amb l'Escola Miquel Martí i Pol, i a la qual aquest curs s’ha incorporat l'Àngela Roca.  

Article

El pla Escoles #JoAprofito guia les escoles Montserratina i Marta Mata de Viladecans a aprofitar més del 90% del menjar en el servei del migdia.

Butlletí