La plaça del Poble d'Andorra La Vella ha acollit la celebració de la 14a edició del Fòrum Escola Verda, un acte que permet cloure un nou curs on el 100% dels centres educatius del país han impulsat accions, xerrades o sortides emmarcades dins del programa Escola Verda.
Tots els centres educatius d’Andorra assoleixen el distintiu Escola Verda. L'objectiu és aconseguir ciutadans que s'impliquin en la conservació i millora del medi ambient.
Coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’educació ambiental, el passat 26 de gener, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra va informar que durant l’any passat un total de 15.827 usuaris van utilitzar material o van participar en tallers organitzats per Andorra Sostenible. Aquesta dada suposa un increment del 52% respecte a les xifres registrades el 2020.
Amb la voluntat d’estimular projectes sostenibles, respectuosos amb el medi ambient i en favor de la transició energètica el Govern d'Andorra ha aprovat la creació del marcat nacional de compensació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. La implementació d’aquest sistema és una nova eina per seguir fent passos decidits cap a l’objectiu de neutralitat carboni el 2050, implementant el full de ruta establert a la Llei d’impuls de transició energètica i canvi climàtic (Litecc) i l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic 2020-2050.
L’estratègia ha de permetre fer la transició cap a un nou model de mobilitat sostenible i que avanci cap a la descarbonització del sector. És per aquest motiu que el pla marca, pel que fa a la mobilitat interna, un objectiu clar i ambiciós: reducció del 50% de les emissions i l’augment de fins al 20% de la fracció del parc immobiliari de vehicle elèctric pel 2030.
El consum d’aigua a Andorra es va situar el 2018 (segons les darreres dades disponibles) en 230 litres per habitant i dia, una xifra que està lluny dels 150 litres diaris que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat s’ha marcat com a fita.
“Impactar la societat respectant la natura”. Aquest és el propòsit que l’artista francès Saype vol fer arribar arreu del món amb el projecte Beyond Walls (Més enllà dels murs). De moment, almenys a Andorra, segon país on ha pintat les seves grandioses mans entrellaçades, a la campa de L’Andart, i a París, on va començar aquesta aventura d’arribar a confegir una llarga cadena humana de solidaritat en homenatge, diu, a la tasca de les ONG que treballen al Mediterrani rescatant persones refugiades.
L’eina integrarà els carregadors de vehicles elèctrics, el transport públic, Cicland i els aparcaments públics
La futura plataforma de mobilitat intermodal que està desenvolupant FEDA portarà per nom MOU_T_B i oferirà totes les facilitats per afavorir una mobilitat més fàcil i sostenible als ciutadans d’Andorra i als seus visitants.
Més de 800 alumnes de les escoles del país i les set parròquies han participat aquest divendres en el Clean Up Day. Una iniciativa que pretén conscienciar els joves de la necessitat de preservar el medi ambient. Hem estat amb els estudiants de de l'Escola de Meritxell i de l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany.
El motiu seria que el reciclatge ja no seria rendible. Es tracta d'una situació que no només es produeix a Andorra sinó a tot el món i l'origen seria a la Xina, on es reciclava la majoria del material però ja no vol seguir fent-ho.